top of page

Advertiser- מה הוא עושה?

  • Writer: IRIT
    IRIT
  • Jul 22, 2018
  • 3 min read

Updated: Aug 22, 2018

Advertiser- מפרסם.

פרסום באינטרנט או פרסום מקוון היא שיטת שיווק ופרסום שעושה שימוש באינטרנט לצורכי מכירות, הכוללת קידום אתרים במנועי חיפוש, פרסום בפייסבוק, פרסום באינסטגרם, פרסום בטוויטר, פרסום סמוי, באנרים וחיפוש סלולרי. רוב אתרי האינטרנט פתוחים לגלישה ללא תשלום, והמודל העסקי של האתרים המסחריים שבהם מבוסס על הכנסות מפרסום. גם אתרים שנבנו מלכתחילה ללא כוונת רווח משלבים לעתים פרסומות, כדרך להפיק מהם הכנסה כלשהי.

כיום נוטים משתמשי האינטרנט לראות בפרסומות הפרעה בחווית המשתמש והסחת דעת בלתי-רצויה שתועלת מעטה בצדה. בעקבות כך גובר בשנים האחרונות השימוש בחוסמי פרסומות ומתרבים הפרסומים על ירידה יציבה ברווחיות הפרסום באינטרנט


בעד ונגד פרסום----->

בעד:

* ללא ההכנסה מפרסומות, מחיר הכניסה לסרט או למשחק כדורגל יהיה גבוה יותר, התחבורה הציבורית והעיתון היומי יהיו יקרים יותר, לא תהיה טלוויזיה מסחרית, האגרה על השידור הציבורי תהיה גבוהה והגישה לאתרי האינטרנט תהיה כרוכה בתשלום.

* פעם היה חשוב לאנשים להגיע מוקדם לאולמות קולנוע. המקומות לא היו מסומנים, והמאחרים נתקעו בצדי האולם או בשורה הראשונה. אבל הייתה סיבה נוספת: הם אהבו לראות את הפרסומות שהוקרנו לפני הסרט. בטלוויזיה הישראלית הממלכתית שודרו רק תשדירי שירות, והפרסומות בקולנוע גרמו להם להרגיש חלק מהעולם הגדול.

* הפרסומות משכללות את הידע של הצרכן, וידע הוא תנאי לתחרות כלכלית בריאה. מעבר לכך, הפרסומות מסבסדות מוצרים ושירותים חברתיים.

* כדאי לזכור שההכנסות מהצבת השלטים לאורך נתיבי איילון יגיעו לעיריות של תל אביב, רמת גן, רמת השרון והרצליה, וישמשו כדי לשפר את השירותים שמקבלים התושבים. במקרים אחרים, שבהם הפרסומות ניצבות על בנייני מגורים, הדבר מסייע במימון השיפוץ של הבניין או הקמת מעלית - כפי שנעשה כבר בבתים רבים בתחומי גוש דן.


נגד:

* ישנן פרסומות המוצגות באתרי אינטרנט אשר לא מיועדות לגילאי הגולשים ואף לגולשים אשר לא מעוניינים לראות כלל פרסומות כאלה. כמו למשל פרסום מיני, פרסומות מיניות, הגולשים באותו אתר יכולים להיות ילדים אשר הפרסומות הללו לא מיועדות לגילם הצעיר ואף יש בפרסומות האלה משהו קצת תוקפני מצידי הגולש שלא מעוניין לצפות בתכנים כאלה.

* הפרסומות הורסות לגולש את חווית הגלישה.

* כשגולש מעוניין לחפש משהו במהירות באתר כלשהו, הוא מצפה לעשות זאת בצורה המהירה ביותר, אך פתאום קופצות פרסומות, סביר להניח שיישארו לגולש דעות שליליות כלפי אותו אתר, כי מנע ממנו למצוא את מה שהוא רוצה במהירות ועיכב אותו עם פרסומות רבות.


האמת היא שדעתי די חלוקה בעניין. כמו שכתבתי לעיל, גם בתור ילדה- לא הייתי רוצה לפספס אפילו פרסומות אחת בקולנוע, זה היה חלק מהכיף שלי. הרי הפרסומות הן גם מושכות זמן, ואם אני אאחר לסרט- לפחות אדע שבמקרה הכי גרוע פספסתי כמה פרסומות, אבל עדין לא החל הסרט.

ויתר על כן, אם לא היו פרסומות- הכל היה הרבה יותר יקר: גלישה באתרי אינטרנט, צפייה בטלוויזיה, כרטיס לסרט, למשחק כדורגל ועוד. אך למרות כל זאת, אני עדיין חושבת שיש גם פרסומות שבכלל לא אמורות להתפרסם, כמו פרסומות מיניות. ואם כבר הבנו- שגוגל יודע עלינו הכל, ומחליט בשבילנו, שישים לב גם לפרסומות שנמצאים באתר לאותו הגולש, וחווית הצפייה תהיה הרבה יותר נעימה.

(נתתי את גוגל בתור דוגמה לכל אתרי האינטרנט למיניהם).


בואו נחשוב על זה רגע, כמה ילדים גולשים באינטרנט? הרבה נכון? ילדים הם תמימים. הם לא אמורים לראות פרסומות מיניות או שפתאום יקפוץ להם למסך "היכנסו לאתר לאב מי ותתאהבו" זה לא מתאים. גם אני, בתור אמא, לא רוצה למנוע מהילדים שלי לגלוש באינטרנט אך לא מעוניינת שיקפצו להם פרסומות כאלה ואחרות למסך. יש דברים הרבה יותר גרועים שיכולים לקפוץ להם פתאום על המסך (אם אתם מבינים למה אני מתכוונת). אנחנו ב2018, אני מצפה שאותם אתרי אינטרנט עם הפרסומות יידעו להבחין בין פרסומות שמותר לפרסם ובין פרסומות שלא, בייחוד שיודעים את גילאי הגולשים פחות או יותר.

コメント


© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL

bottom of page